Een Landrover voor Lesotho


Een Landrover voor Lesotho

Persbericht EO- Visie

Lesotho LandRover

Mountain Kingdom – Berg Koninkrijk, zo wordt Lesotho genoemd. Dit kleine land, dat omsloten is door Zuid-Afrika ligt voor een groot deel meer dan 1400 meter boven de zeespiegel.
In dit mooie land, met de vele hoge bergen, brengt  Dave Robb al meer dan 10 jaar het evangelie. Het doel is om elk dorpje, hoe klein ook, te bereiken.

Veel van die dorpjes liggen verspreid in de bergen. De inwoners leven van wat landbouw en veeteelt.
Het leven is hard in die afgelegen dorpen. De grond is moeilijk te bewerken, goede wegen zijn er niet en bovendien is Lesotho de laatste jaren getroffen door droogte. Het afgelopen jaar was er de ergste droogte in 30 jaar. Steeds meer inwoners zijn afhankelijk van voedselhulp.
Zeker de winterperiode is zwaar. Door de grote hoogte is het erg koud. Vaak ligt er een dik pak sneeuw. En dat middenin Afrika!

Een team uit Durban reist elke maand een keer vanuit Zuid-Afrika naar Lesotho. Zij delen dan, waar nodig, ook voedsel en kleding – of beter gezegd- dekens uit. De gewone kleding van een inwoner van het bergland van Lesotho bestaat namelijk een deken, ondergoed en rubber laarzen.

Jos Verhoef, contactpersoon van One Heart International Mission in Nederland vertelt in Metterdaad Radio over deze reizen.

De Landrover waarmee deze reizen gemaakt worden is al oud. Het is onverantwoord om er nog zulke grote tochten mee te maken.

EO Metterdaad wil helpen de aanschaf van een nieuwe Landrover mogelijk te maken.

Luister hier naar het intervieuw van de EO met Jos Verhoef

————————————————————
Het geld voor de Landrover is binnen!!
Iedereen hartelijk bedankt!
We bidden dat God uw gift 100-voudig aan u terug zal geven.

Pastor Dave Robb van One Heart International Mission heeft de Landrover afgelopen vrijdag 16-01-09 opgehaald bij de dealer
Kijk maar hoe mooi hij is…
landy01

Bekijk hier een filmpje van de eerste zendingsreis van de Landrover.
En er zullen nog veel reizen met de Landy volgen.