Swaziland mei 2015


Erik en ondergetekende (Tineke) zijn samen naar Zuid Afrika geweest voor o.a onze vakantie.

We hebben samen met Ps. Schalk en June v.d. Merwe, waar we op visite waren in Pongola, het plan opgevat om iets voor de weeskinderen in Swaziland te doen.

We hebben met twee anderen, Ps. Temba en Yvonne, kleding (gemaakt door mensen uit Amerika), snoep en fruit (gefinancieerd door Worldwide Power of Hope) uitgedeeld aan de weeskinderen die in het voormalige Moriah Centre op school hebben gezeten.

Dat project kon om financiele redenen niet meer ondersteund worden. De kinderen zijn nu aangewezen op het weeshuis en kunnen niet meer naar school. Als je daar persoonlijk mee geconfronteerd wordt doet dat wat met je. Die blijde verwachtingsvolle snoetjes doen je hart smelten. Een groot contrast met onze eigen weldoorvoede en het aan niets ontbrekende kinderen. Toen we terugreden moest ik wel een traantje laten. Je zou die kinderen zo graag een betere toekomst geven. Het is niet hun schuld dat ze in dat deel van de wereld geboren zijn. We zouden dan ook een oproep willen doen aan alle mensen die dit lezen om hun hart te laten spreken en een donatie te doen, zodat we nog meer voor deze prachtige mensjes kunnen betekenen.

De mooie foto’s heeft Erik gemaakt.